Algemene informatie

Over de cursus

Luchtwegmanagement is een van de belangrijkste taken van een intensivist. Bij de kritiek zieke patiënt is naast de anatomische moeilijke luchtweg ook vaak sprake van een fysiologische moeilijke luchtweg. Dit maakt luchtwegmanagement bij kritiek zieke patiënten fundamenteel anders dan op de operatiekamer. Het vereist een brede aanpak met aandacht voor oxygenatie/ventilatie, circulatie, medicatie en teamwork.

In 2012 is de NVIC luchtwegcursus van start gegaan.

De cursus bestaat uit:

  • State of the art lectures
  • Skilltraining met de nieuwste materialen van diverse fabrikanten (klassieke intubatie, videolaryngoscopen, flexibele intubatie, spontaan ademende intubatie en supraglottische device)
  • Cricothyreotomie op varkensstrotten
  • Luchtwegmanagement scenario training met geavanceerde patiënt simulator
  • Crew Resource Management training

Doelgroep

Door de combinatie van technische en niet technische vaardigheden is deze cursus geschikt voor intensivisten(io), anesthesiologen(io) en SEH-artsen(io).

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd en goedgekeurd door NIV, NVA, NVvH, NVALT, NVvN, NVN, NVVC & NVIC (12 punten)

Cursuslocaties

Om het vaardigheidsonderwijs optimaal tot zijn recht te laten komen, is er voor gekozen om de cursussen te geven in een gerenommeerd skill lab. De cursussen vinden plaats bij QT Time, Drenthehaven 1 in Nieuwegein.

Kosten

In 2024 gelden de volgende kosten:
Voor NVIC-leden: € 920,-
Voor niet-leden: € 1.100,-

Deze kosten zijn inclusief cursusmateriaal, catering en overnachting.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor een cursus van de NVIC, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Klik hier om deze voorwaarden in te zien.

Klachtenprocedure

Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de (uitvoering van) onderwijsactiviteiten van de NVIC zoals FCCS cursus, luchtwegcursus, echografiecursus, Intensivistendagen of thematische congressen danwel anderszins klachten hebben dan bestaat daarvoor een klachtenregeling. Klik hier om deze klachtenregeling in te zien.